
Szybka i smaczna sałatka z burakami, gruszką, fetą i rukolą. Tyle dobroci w jednej misce. Całość polana oliwą z oliwek, posypana nasionami słonecznika i pestkami dyni. Dodatek kaszy orkiszowej sprawia, że sałatka będzie bardziej sycąca. Koniecznie musicie spróbować.
Wartość odżywcza w 1 porcji:
- Energia:
583 kcal
- Białko:
17,3 g
- Tłuszcze:
36,7 g
- Węglowodany:
51,7 g
Składniki na 1 porcję:
- Kasza jęczmienna (30 g - ¼ woreczka)
- Rukola (20g - 1 garść)
- Ugotowane buraki (120g - 1 sztuka)
- Awokado (35g - ¼ sztuki)
- Ser feta (30g - 3 plastry)
- Gruszka (70g - ½ sztuki)
- Oliwa z oliwek (10g - 1 łyżka)
- Pestki dyni (10g - 1 łyżka)
- Nasiona słonecznika (10g - 1 łyżka)
Przygotowanie:
Kaszę jęczmienną ugotować zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Kiedy przestygnie przełożyć do miski, następnie ułożyć rukolę, pokrojone buraki, gruszkę i fetę. Następnie całość skropić oliwą, posypać nasionami słonecznika i pestkami dyni.