
Znudziły Ci się jajka sadzone? Nafaszeruj je i zapiecz!
Wartość odżywcza dla 1 porcji:
- Energia:
125 kcal
- Białko:
5 g
- Tłuszcze:
9,28 g
- Błonnik pokarmowy:
9 g
- Węglowodany:
6,26 g
Składniki:
- 6 jajek
- 2 łyżki chrzanu
- 1/2 małej cebulki
- 1 ogórek kiszony
- łyżeczka majonezu
- sól
- pieprz
- płatki migdałów
- łyżeczka posiekanego kopru
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo, przecinamy wzdłuż na połowę, cebulkę siekamy w kostkę razem z ogórkiem, solimy lekko i pieprzymy, dodajemy chrzan oraz majonez i koper, z jajek wyjmujemy żółtko oraz kawałek białka tak aby nie uszkodzić skorupy, rozgniatamy widelcem, dodajemy do farszu, mieszamy, jajka faszerujemy farszem, posypujemy płatkami migdałów i obsmażamy.