Przygotowanie:
Letnia odsłona zdrowej i sycącej szarlotki idealna na upalne popołudnia. Orzeźwia, chłodzi i odżywia cały organizm!
Wartość odżywcza 1 porcji:
- Energia 357 kcal
- Białko 12 g
- Tłuszcze 12 g
- Węglowodany 56 g
Składniki:
- 1 średniej wielkości jabłko
- 3 łyżki płatków owsianych
- 1 mały jogurt naturalny (150g)
- 10 g orzechów włoskich
- ½ łyżeczki cynamonu
Przygotowanie: Jabłka obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Następnie odsączyć je z nadmiaru wody i wymieszać z cynamonem. W wysokim pucharku układać naprzemiennie płatki owsiane, jabłka z cynamonem oraz jogurt. Przygotowany deser chłodzić w lodówce około 2 godziny. Przed podaniem posypać posiekanymi orzechami.
Anna Hajost
dietetyk