Tosty francuskie ze skyrem

Autor: Marta Heller-Surowiec

Letni słoneczny poranek w towarzystwie cynamonowych tostów z owocami sezonowymi?
Zdecydowanie tak! Pysznie, zdrowo i lekko rozpoczęty dzień

 

Wartość odżywcza na 1 porcję:

  • energia

    547 kcal

  • białko

    32 g

  • węglowodany

    61 g

  • tłuszcz

    19 g

 

Składniki na 1 porcję:

  • chleb włoski 70 g
  • jajko 1 szt
  • mleko 2% 50 g
  • masło 10 g
  • skyr truskawkowy 150 g
  • borówki 50 g
  • truskawki 80 g
  • cynamon 5g

 

Przygotowanie:

Przygotowanie:

Roztopić masło na patelni, w międzyczasie jajko roztrzepać w miseczce z mlekiem i

cynamonem. Maczać chleb w mleku i jajku, smażyć z obu stron na rozgrzanej patelni aż

do zarumienienia. Na gotowe tosty wyłożyć skyr i posypać owocami.

 

Powrót Powrót