
Idealny obiad dla osób nie mających czasu na gotowanie. Ten posiłek przygotujesz w zaledwie 20 minut. Dzięki dużej ilości warzyw nie odczujemy szybko uczucia głodu.
Wartość odżywcza w 1 porcji:
- Energia:
597 kcal
- Białko:
25,2 g
- Tłuszcze:
20,9 g
- Węglowodany:
81,9 g
Składniki na 1 porcję:
- Ryż biały (70 g - 5 łyżek)
- Tofu wędzone (90 g - ½ opakowania)
- Mieszanka chińska mrożona (225 g - ½ opakowania)
- Fasolka szparagowa (100 g - ¾ szklanki)
- Sos sojowy (10 g - 2 łyżeczki)
- Oliwa z oliwek (10g - 1 łyżka)
- Sezam (5 g - 1 łyżeczka)
Przygotowanie:
Na początku należy ugotować ryż zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć mieszankę chińską oraz fasolkę szparagową. Kiedy wszystko się rozmrozi, dodać pokrojone w kostkę tofu. Następnie dodać sos sojowy i całość dokładnie wymieszać. Tak przygotowany sos należy podawać z ryżem i sezamem.