Tagliatelle ze szpinakiem i camembertem

Autor: Agnieszka Goździk

Ta potrwa Was zaskoczy cudownym smakiem, zapachem i niesamowitym kolorem

 

Wartość odżywcza:

  • Energia:

    659 kcal

  • Białko:

    26 g

  • Tłuszcze:

    40,2 g

  • Węglowodany:

    52,4 g

 

Składniki na 2 poracje:

  • Szpinak - 150g
  • Ser camembert - 120g
  • Makaron - 120g
  • Śmietana 18% - 150ml
  • Oliwa z oliwek - łyżka
  • Czosnek, cebula

 

Przygotowanie:

Pokrojoną w kostek cebule zeszklić na oliwie z oliwek, dodać posiekany czosnek, smażyć 2 min, dodać liście szpinaku. Dusić dodatkowe 2 min pod przykryciem. Po tym czasie całość przekładany do naczynia i blendujemy. Na te sama patelnie wlewamy śmietanę i pokrojony w kostne ser. Dodajemy zblenowany szpinak, doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko razem mieszamy do rozpuszczenia sera. Podajemy z ugotowanym dente makaronem al dente.

Smacznego!

 

Powrót Powrót