Sałatka z komosą i grillowaną cukinią

Autor: Angelika Heberlej

Wegańska sałatka bez glutenu i laktozy

 

Wartość odżywcza

  • Energia

    406 kcal

  • Białko

    14 g

  • Tłuszcze

    15 g

  • Węglowodany

    56 g

 

Składniki

  • Komosa ryżowa 70g
  • Cukinia 150g
  • Oliwki czarne 45g
  • Pomidorki koktajlowe 160g
  • Oliwa z oliwek 5g
  • Kiełki

 

Przygotowanie:

Komosę przepłucz pod bieżącą wodą i ugotuj. Cukinię pokrój na cienkie paski skrop oliwą i szczyptą soli i przygotuj na patelni grillowej lub grillu elektrycznym. Pomidorki pokrój na pół i dodaj na patelnię na moment do cukinii, niech się lekko przyrumienią. Wymieszaj składniki ze sobą, dopraw szczyptą pieprzu oraz ziołami. Posyp kiełkami.

 

Powrót Powrót