Rafaello z białej fasoli

Autor: Elżbieta Bujak

Przepyszne i zdrowe, choć chyba ważniejsze jak wyglądają pysznie rafaello z białej fasoli

 

Wartości odżywcze w 1 kulce rafaello:

  • Energia

    84,5 kcal

  • Białko

    1,7 g

  • Tłuszcz

    7,1 g

  • Węglowodany

    6,2 g

 

Składniki na 20 kulek rafaello

  • 1 puszka białej fasoli
  • 2 szklanki wiórków kokosowych
  • 2 łyżki erytrytolu
  • pół szklanki mleka
  • około 20 migdałów

 

Przygotowanie:

Fasolę odsączyć z zalewy, wypłukać w czystej wodzie i zblendować wraz z erytrytolem i mlekiem. Do powstałej masy dodać 1,5 szklanki wiórków kokosowych i całość wymieszać. Masę wsadzić na godzinę do lodówki. Następnie z powstałej masy stworzyć około 20 kulek (do środka których wsadzić po jednych migdale). Kulki obtoczyć w pozostałych wiórkach kokosowych.

 

Powrót Powrót