Placuszki twarogowe

Autor: Elżbieta Bujak

 

Wartość odżywcza w jednej porcji - 3 sztuki

  • Energia

    230 kcal

  • Białko

    15,5 g

  • Tłuszcze

    7,1 g

  • Węglowodany

    27,91 g

 

Składniki

  • Opakowanie twarogu półtłustego/tłustego
  • 1-2 jajka
  • 3-4 łyżki mąki
  • 1 średni banan
  • Łyżka jogurtu
  • Łyżka miodu lub słodzik
  • 2 łyżeczki oleju
  • Sos: 200g malin mrożonych lub świeżych, 2 łyżki wody, 1 łyżka ksylitolu/pół łyżeczki miodu

 

Przygotowanie:

Jogurt, banana i twaróg wymieszać dokładnie widelcem. Dodać pozostałe składniki i również wymieszać. Smażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Wykonanie sosu: wszystkie składniki dodać do garnka i gotować przez 3-4 minuty.Podawać ciepłe.

 

Powrót Powrót