Pasta łososiowo-twarogowa

Autor: mojdietetyk

Jeśli znudziły Ci się zwykłe kanapki z serem i wędliną koniecznie wypróbuj ten przepis! Porządna dawka białka oraz niezwykły smak!

 

Wartość odżywcza dla 1 porcji:

  • Energia:

    45 kcal

  • Białko:

    6 g

  • Tłuszcze:

    1,7 g

  • Węglowodany:

    1,3 g

 

Składniki na 10 porcji:

  • Łosoś wędzony 100g
  • Twaróg półtłusty 200g
  • Jogurt naturalny 100g
  • Natka pietruszki (1 pęczek)
  • Sól i pieprz do smaku

 

Przygotowanie:

Sposób przygotowania: Natkę pietruszki drobno poszatkować. Łososia, twaróg i jogurt zmiksować. Dodać natkę pietruszki, sól i pieprz do smaku i ponownie zmiksować. Podawać na pieczywie z dodatkiem świeżych warzyw.

 

Powrót Powrót