Koktajl z mango i imbirem

Autor: mojdietetyk

Rozgrzewający koktajl idealny na chłodniejsze dni. Świetnie sprawdzi się jako propozycja zdrowego podwieczorku. Połączenie mango i marchewki ze świeżo wyciskanym sokiem pomarańczowym stanowi bombę witaminową!

 

Wartość odżywcza jednej porcji

  • Energia

    181,3 kcal

  • Białko

    2,2 g

  • Tłuszcze

    0,6 g

  • Węglowodany

    44,6 g

 

Składniki na jedną porcję

  • 120 g Mango
  • 200 g Sok pomarańczowy świeżo wyciskany (ew. jednodniowy)
  • 40 g Marchew
  • Imbir (ilość wedle uznania), sok z cytryny (1 łyżka)

 

Przygotowanie:

Mango i marchewkę obrać. Mango pokroić na mniejsze kawałki, marchewkę najlepiej pociąć za pomocą obieraczki do warzyw, na cienkie paski, dodać sok pomarańczowy, cytrynowy i odrobinę świeżo startego imbiru. Całość zblendować.

 

Powrót Powrót