Kanapki z ricottą i gruszką

Autor: mojdietetyk

Znudziły Wam się zwykłe kanapki? Proponuje skorzystać z tego przepisu i zakochać się w tych słodkich kanapeczkach. Są one lekkostrawne, a więc idealnie sprawdzą się na kolację lub drugie śniadanie.

 

Wartość odżywcza w 1 porcji:

  • Energia:

    281 kcal

  • Białko:

    9,44 g

  • Tłuszcze:

    10,3 g

  • Węglowodany:

    41,3 g

 

Składniki na 1 porcję:

  • Bułka pszenna (70 g - 1 sztuka)
  • Ricotta (40g - 2 łyżki)
  • Gruszka (130g - 1 sztuka)
  • Płatki migdałowe (10g - 1 łyżka)
  • Syrop klonowy (5g - 1 łyżeczka)

 

Przygotowanie:

Bułkę przekroić na pół i posmarować serem. Na pieczywo ułożyć plastry gruszki, w tym samym czasie należy podprażyć płatki migdałów na suchej patelni. Następnie posypać nimi bułkę, a na koniec całość skropić syropem klonowym.

 

Powrót Powrót