Jaglane kokosanki

Autor: Małgorzata Olchowska

Ugotowałaś do obiadu za dużo kaszy jaglanej? Zrób z niej ciasta – polecam Ci pyszne kokosanki!

 

Wartość odżywcza 1 porcji:

  • Energia:

    114 kcal

  • Białko:

    1,5 g

  • Tłuszcze:

    8,7 g

  • Węglowodany:

    11,8 g

 

Składniki na 15 porcji:

  • 200 g wiórków kokosowych
  • 100 g kaszy jaglanej
  • 50 g ksylitolu

 

Przygotowanie:

Kaszę jaglaną ugotuj w wodzie zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Po ostudzeniu dodaj wiórki kokosowe oraz ksylitol. Następnie zmiksuj całość – pamiętaj jednak, że masa nie musi być jednolita. Ciastka formuj dłońmi, po czym ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Tak przygotowane  ciastka piecz 40 min w temperaturze 170 stopni bez termoobiegu.

Ciastka inspirowane przepisem pochodzącym ze strony www.veganbanda.pl!

 

Powrót Powrót