Włoski omplet

Omlet do zdecydowanie moje ulubione śniadanie. Oto przepis na pyszny i sycący omlet w włoskim stylu.

Włoski omplet

  • Kaloryczność 395 kcal
  • Białko 19,5 g
  • Tłuszcz 20,4 g
  • Węglowodany 34,1 g

  • Ser typu włoskiego - Capri - 60g
  • Mleko krowie 2% tłuszczu - 55g
  • Mąka orkiszowa - 35g
  • Jogurt naturalny - 25g
  • Jaja kurze całe - 60g (1 szt.)
  • Olej rzepakowy - 5g
  • Papryka wędzona, pieprz, sól, bazylia, czosnek 1 ząbek

Przygotowanie:

Wszystkie składniki zmiksować ze sobą, na w miarę gładką masę. Smażyć z obu stron do złocistego koloru. Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie ogórki, sałata, pomidor oraz oliwki z sosem jogurtowo – czosnkowym.