Włoski omplet

Autor: Karolina Lukoszek

Omlet do zdecydowanie moje ulubione śniadanie. Oto przepis na pyszny i sycący omlet w włoskim stylu.

 

  • Kaloryczność

    395 kcal

  • Białko

    19,5 g

  • Tłuszcz

    20,4 g

  • Węglowodany

    34,1 g

 

  • Ser typu włoskiego - Capri - 60g
  • Mleko krowie 2% tłuszczu - 55g
  • Mąka orkiszowa - 35g
  • Jogurt naturalny - 25g
  • Jaja kurze całe - 60g (1 szt.)
  • Olej rzepakowy - 5g
  • Papryka wędzona, pieprz, sól, bazylia, czosnek 1 ząbek

 

Przygotowanie:

Wszystkie składniki zmiksować ze sobą, na w miarę gładką masę. Smażyć z obu stron do złocistego koloru. Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie ogórki, sałata, pomidor oraz oliwki z sosem jogurtowo – czosnkowym.

 

Powrót Powrót