
Omlet do zdecydowanie moje ulubione śniadanie. Oto przepis na pyszny i sycący omlet w włoskim stylu.
- Kaloryczność
395 kcal
- Białko
19,5 g
- Tłuszcz
20,4 g
- Węglowodany
34,1 g
- Ser typu włoskiego - Capri - 60g
- Mleko krowie 2% tłuszczu - 55g
- Mąka orkiszowa - 35g
- Jogurt naturalny - 25g
- Jaja kurze całe - 60g (1 szt.)
- Olej rzepakowy - 5g
- Papryka wędzona, pieprz, sól, bazylia, czosnek 1 ząbek
Przygotowanie:
Wszystkie składniki zmiksować ze sobą, na w miarę gładką masę. Smażyć z obu stron do złocistego koloru. Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie ogórki, sałata, pomidor oraz oliwki z sosem jogurtowo – czosnkowym.