
Bardzo szybki i smaczny pomysł na lekki obiad lub kolację na ciepło. Dzięki tej potrawie przemycimy sporo warzyw, które są źródłem wielu witamin, składników mineralnych oraz błonnika pokarmowego.
Wartość odżywcza w 1 porcji:
- Energia:
613 kcal
- Białko:
33,5 g
- Tłuszcze:
27,1 g
- Węglowodany:
61,4 g
Składniki na 1 porcję:
- Cebula (50 g - ½ sztuki)
- Olej rzepakowy (10 g - 1 łyżka)
- Papryka (200 g - 1 sztuka)
- Cukinia (250 g - ½ małej cukinii)
- Przecier pomidorowy (250 g - ½ opakowania)
- Kiełbaski z boczniaków (Dobra Kaloria) (90g - 2 sztuki)
- Bułka pszenna (30 g - 1 sztuka)
Przygotowanie:
Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na rozgrzanym oleju rzepakowym. Kiedy się zarumieni dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę oraz cukinię. Smażymy warzywa aż do miękkości. Następnie dodajemy pokrojone kiełbaski z boczniaków (można użyć zwykłej kiełbasy). Całość zalewamy przecierem pomidorowym i doprawiamy do smaku ulubionymi przyprawami.