Twarogowe kluseczki

Twarogowe kluseczki

Przygotowanie:

Specjalnie dla Was wyśmienite kluski twarogowe polane sosem jogurtowym.

Wartość odżywcza:

  • energia: 160 kcal
  • białko: 17 g
  • tłuszcze: 3 g
  • węglowodany: 16 g

Składniki:

  • 250 g twarogu chudego
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej
  • 1 jajko
  • jogurt naturalny
  • 1 łyżeczka miodu
  • kiwi

Sposób przygotowania:


Twaróg ugnieść, wymieszać z jajkiem i mąką. Uformować kluski i wrzucić do wrzątku. Wyciągnąć jak wypłyną na wierzch. Sos zrobić z jogurtu i miodu, polać nim kluski i owoce.

Dietetyk_Karolina Zetkowska

Karolina Żętkowska
dietetyk