Szybka zupa buraczkowa

Autor: Aleksandra Pasich

Szybki i pożywny pomysł na lunch lub kolację. Potrzeba 15 minut i zupa gotowa.

 

Wartość odżywcza w 1 porcji:

  • Energia:

    129 kcal

  • Białko:

    7 g

  • Tłuszcze:

    13,5 g

  • Błonnik pokarmowy:

    2,3 g

  • Węglowodany:

    22 g

 

Składniki na 4 porcje:

  • 500 g Buraki gotowane
  • 1 l Bulionu warzywnego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka octu winnego czerwonego
  • liść laurowy, ziele angielskie, pieprz

 

Przygotowanie:

Buraczki zetrzeć na tarce lub pokroić w kostkę i zalać bulionem. Dołożyć przyprawy i czosnek i gotować 15 minut. Na koniec dodać ocet winny i całość wymieszać.

 

Powrót Powrót