Szybka zupa buraczkowa

Szybki i pożywny pomysł na lunch lub kolację. Potrzeba 15 minut i zupa gotowa.

Zupa buraczkowa

Wartość odżywcza w 1 porcji:

  • Energia: 129 kcal
  • Białko: 7 g
  • Tłuszcze: 13,5 g
  • Błonnik pokarmowy: 2,3 g
  • Węglowodany: 22 g

Składniki na 4 porcje:

  • 500 g Buraki gotowane
  • 1 l Bulionu warzywnego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka octu winnego czerwonego
  • liść laurowy, ziele angielskie, pieprz

Przygotowanie:

Buraczki zetrzeć na tarce lub pokroić w kostkę i zalać bulionem. Dołożyć przyprawy i czosnek i gotować 15 minut. Na koniec dodać ocet winny i całość wymieszać.