Wartość odżywcza w 1 porcji:
- Energia: 501 kcal
- Białko: 26,5 g
- Tłuszcze: 20,6 g
- Węglowodany: 55,9 g
Składniki na 1 porcję:
- Makaron pełnoziarnisty (50 g - 1 garść)
- Cebula (25 g - ½ sztuki)
- Tofu wędzone (90 g - ½ sztuki)
- Oliwa z oliwek (10g - 1 łyżka)
- Przecier pomidorowy (250 g - ½ opakowania)
- Ser Parmezan (10 g - 1 łyżka)
Przygotowanie:
Na rozgrzanej oliwie należy podsmażyć cebulę pokrojoną w kosteczkę, następnie dodać pokruszone tofu. Całość należy zalać przecierem pomidorowym i doprawić do smaku. Ja użyłam soli, pieprzu, rozmarynu, oregano, bazylii oraz odrobiny sosu sojowego. W międzyczasie należy ugotować makaron zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Kiedy wszystko będzie gotowe, należy nałożyć sos na ugotowany makaron, posypać serem i ozdobić świeżym liściem bazylii.