Przygotowanie:
Jeśli Twoje dziecko chciałoby żeby każdy posiłek był słodki postaraj się żeby był słodki, ale z wyglądu. Jeżyk wędrujący na kanapkę może przekonać naszego zucha do twarogu, a przy okazji przemycisz trochę migdałów i słonecznika bogatych w zdrowe kwasy tłuszczowe.
Przepis na 1 porcję: 350 kcal
- 80 g Ser twarogowy chudy
- 3-4 Rzodkiewki
- 20 g Migdały
- 30 g Jogurt naturalny
- 25 g Słonecznik, nasiona
- Sól, pieprz w ziarnkach, sałata
Twarożek wymieszać z pokrojoną rzodkiewką, jogurtem oraz z pokruszonymi migdałami. Przyprawić. Z tak przygotowanej masy uformować jeżyka. Zwierzaka przyozdobić nasionami słonecznika, które posłużą za kolce oraz ziarenkami pieprzu.
Przepis opracowała i wykonała dietetyk Małgorzata Panek