Przygotowanie:
Przepis na 2 porcje, 1 porcja: 450kcal
- 300 g Wieprzowina schab bez kości (4 cienkie kotlety)
- 10 g Olej rzepakowy uniwersalny (łyżka)
- 10 g Oliwa z oliwek (łyżka)
- 15 g Słonecznik, nasiona (łyżka)
- 15 g Ser, Parmezan (2 łyżki tartego)
- 15 g Jogurt naturalny (łyżka)
- 70 g Chleb Graham (2 kromki)
- Rukola do woli, około 10 listków szałwii
Oliwę z oliwek zmiksować ze słonecznikiem, serem, oliwą i jogurtem – powinien powstać gęsty sos. Mięso oczyścić z białych tłustych części, rozbić na dość cienkie kotlety i oprószyć solą i pieprzem. Na 2 kotlety nałożyć pesto i przykryć z wierzchu drugim kotletem. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim złożone kotlety – po kilka minut na każdej ze stron. Kotlety podać na rukoli, z kromką chleba do towarzystwa 🙂