Sałatka z selerem i ananasem

Autor: Katarzyna Potykanowicz

Smaczna sałatka z selerem, ananasem i kukurydzą sprawdzi się idealnie jako drugie śniadanie bądź przystawka na przyjęciu okolicznościowym.

 

Wartość odżywcza w 1 porcji:

  • Energia:

    255 kcal

  • Białko:

    14,8 g

  • Tłuszcze:

    9,17 g

  • Węglowodany:

    32,9 g

 

Składniki na 1 porcję:

  • 100 g Seler konserwowy
  • 30 g Ananas w puszce
  • 30 g Kukurydza konserwowa
  • 50 g Jabłko
  • Jajko
  • 10 g Majonez o obniżonej zawartości tłuszczu
  • 25 g Szynka drobiowa
  • 60 g Papryka
  • 20 g Por
  • Sól, pieprz

 

Przygotowanie:

Seler i kukurydzę odsącz na sitku. Ananas, paprykę, szynkę i jabłko pokrój. Jajko ugotuj na twardo, pokrój. Połącz wszystkie składniki ze sobą. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

 

Powrót Powrót