Sałatka z selerem i ananasem

Smaczna sałatka z selerem, ananasem i kukurydzą sprawdzi się idealnie jako drugie śniadanie bądź przystawka na przyjęciu okolicznościowym.

porady dietetyczne

Wartość odżywcza w 1 porcji:

  • Energia: 255 kcal
  • Białko: 14,8 g
  • Tłuszcze: 9,17 g
  • Węglowodany: 32,9 g

Składniki na 1 porcję:

  • 100 g Seler konserwowy
  • 30 g Ananas w puszce
  • 30 g Kukurydza konserwowa
  • 50 g Jabłko
  • Jajko
  • 10 g Majonez o obniżonej zawartości tłuszczu
  • 25 g Szynka drobiowa
  • 60 g Papryka
  • 20 g Por
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

Seler i kukurydzę odsącz na sitku. Ananas, paprykę, szynkę i jabłko pokrój. Jajko ugotuj na twardo, pokrój. Połącz wszystkie składniki ze sobą. Dopraw do smaku solą i pieprzem.