
Smaczna sałatka z selerem, ananasem i kukurydzą sprawdzi się idealnie jako drugie śniadanie bądź przystawka na przyjęciu okolicznościowym.
Wartość odżywcza w 1 porcji:
- Energia:
255 kcal
- Białko:
14,8 g
- Tłuszcze:
9,17 g
- Węglowodany:
32,9 g
Składniki na 1 porcję:
- 100 g Seler konserwowy
- 30 g Ananas w puszce
- 30 g Kukurydza konserwowa
- 50 g Jabłko
- Jajko
- 10 g Majonez o obniżonej zawartości tłuszczu
- 25 g Szynka drobiowa
- 60 g Papryka
- 20 g Por
- Sól, pieprz
Przygotowanie:
Seler i kukurydzę odsącz na sitku. Ananas, paprykę, szynkę i jabłko pokrój. Jajko ugotuj na twardo, pokrój. Połącz wszystkie składniki ze sobą. Dopraw do smaku solą i pieprzem.