Wartość odżywcza w 1 porcji:
- Energia: 467 kcal
- Białko: 38 g
- Tłuszcze: 24 g
- Węglowodany: 24 g
Składniki:
- 140 g krewetek
- 70 g mix sałat
- ½ ząbka czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki śmietany 12% tłuszczu
- 2 szczypty curry w proszku
- sól i pieprz do smaku
- 1 łyżeczka bazylii w proszku
- 3 kromki bagietki francuskiej
Przygotowanie:
Rozgrzewamy na patelni oliwę. Dodajemy wcześniej obrane i przygotowane krewetki, czosnek. Dusimy do czasu aż zmieni kolor ( ok. 4 min). Zmniejszamy ogień i dodajemy śmietankę, sól pieprz oraz curry. Mieszamy co jakiś czas aż wszystko się zagotuje. Do nagrzanego piekarnicza, włóż pokrojone kromki, wcześniej doprawione bazylia praz oregano i piecz przez 5 min w 200 stopni C. Na talerz rozłóż mix sałat, następnie krewetki oraz gotowe grzanki