Sałatka owocowa

Szybka, słodka i pożywna sałatka z wykorzystaniem owoców sezonowych.

dieta i zdrowie

Wartość odżywcza w 1 porcji:

  • Energia: 211 kcal
  • Białko: 3,6 g
  • Tłuszcze: 6 g
  • Błonnik pokarmowy: 5,6 g
  • Węglowodany: 42 g

Składniki na 1 porcję:

  • 100 g Śliwki
  • 100 g Jabłko
  • 50 g Winogrona
  • 50 g Borówki
  • 10 g Płatki migdałowe

Przygotowanie:

Marchewkę zetrzeć na tarce a następnie wszystkie składniki wymieszać razem i odstawić na około 10 minut. Po tym czasie nakładać łyżka masę na rozgrzaną gofrownicę podsmarowaną wcześniej za pomocą pędzelka olejem i piec kilka minut. Po przestygnięciu nakładać na gofry jogurt wymieszany z wiórkami i pokrojone owoce.