Placuszki bananowe

Placuszki bananowe

Przygotowanie:

Banan zawiera potas, który reguluję ciśnienie tętnicze krwi, a błonnik zawarty w płatkach owsianych obniża stężenie cholesterolu. Zdrowa fit przekąska, która jest bardzo szybka w przygotowaniu.

Jedna porcja to około 90 kcal, 3 g białka, 15 g węglowodanów i 2 g tłuszczu.Z przepisu wychodzą 4 porcję placuszków.

Składniki:

  • 1 średniej wielkości banan / 120g
  • 3 łyżki płatków owsianych / 30g
  • 1 sztuka jajka / 60g
  • 1 łyżeczka miodu / 15g
  • cynamon (szczypta)

    Sposób przygotowania:


    Banana rozgnieść lub zmiksować z płatkami i jajkiem. Smażyć na rumiano z obu stron. Całość polać miodem i posypać cynamonem.

    Ola Pasich

    Aleksandra Pasich
    dietetyk