Pizza na tortilli

Autor: Aleksandra Pasich

Szybki przepis na pizzę z wykorzystaniem tortilli to patent, który sprawdzi się do przygotowania dania obiadowego, kolacji lub jako przekąska na imprezę.

 

Wartość odżywcza w 1 porcji:

  • Energia:

    373 kcal

  • Białko:

    19,8 g

  • Tłuszcze:

    14,5 g

  • Błonnik:

    3,1 g

  • Węglowodany:

    40,3 g

 

Składniki na 1 porcję:

  • 1 Tortilla, najlepiej pełnoziarnista
  • 50 g Szpinak
  • 50 g Pieczarki
  • 50 g Pomidor
  • 40 g Koncentrat pomidorowy
  • 40 g Mozzarella
  • Bazylia suszona i świeża

 

Przygotowanie:

Koncentrat wymieszać z bazylią. Sosem posmarować tortillę, następnie dodać pokrojone na plasterki pieczarki, pomidora oraz szpinak. Całość posypać startą mozzarellą. Całość zapiec w piekarniku ok. 8 minut w 200 stopniach. Po wyjęciu dodatkowo można posypać świeżą bazylią.

 

Powrót Powrót