Pierś z kurczaka w aromatycznym pomidorowym sosie

Pierś z kurczaka w aromatycznym pomidorowym sosie

Wartość odżywcza

  • Energia 403 kcal
  • Białko 33 g
  • Tłuszcze 8 g
  • Węglowodany 48 g

Składniki na 1 porcję

  • mięso z piersi kurczaka 120 g
  • passata pomidorowa 200 g
  • ryż brązowy 5 g
  • olej rzepakowy 5 g
  • sól, pieprz, bazylia, oregano, chili, curry

Przygotowanie:

Mięso umyć, pokroić w małą kostkę i przyprawić curry. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. Patelnię posmarować olejem. Na rozgrzanej patelni podsmażyć mięso, dodać passatę i przyprawy. Dusić pod przykryciem do miękkości. Mięso z sosem podawać na ryżu z wianuszkiem sałaty dookoła talerza.