Pasta łososiowo-twarogowa

Jeśli znudziły Ci się zwykłe kanapki z serem i wędliną koniecznie wypróbuj ten przepis! Porządna dawka białka oraz niezwykły smak!

Wartość odżywcza dla 1 porcji:

  • Energia: 45 kcal
  • Białko: 6 g
  • Tłuszcze: 1,7 g
  • Węglowodany: 1,3 g

Składniki na 10 porcji:

  • Łosoś wędzony 100g
  • Twaróg półtłusty 200g
  • Jogurt naturalny 100g
  • Natka pietruszki (1 pęczek)
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Sposób przygotowania: Natkę pietruszki drobno poszatkować. Łososia, twaróg i jogurt zmiksować. Dodać natkę pietruszki, sól i pieprz do smaku i ponownie zmiksować. Podawać na pieczywie z dodatkiem świeżych warzyw.