Omlet na słodko z jabłkiem, masłem orzechowym i cynamonem

Pyszny, słodki i sycący omlet to idealny pomysł na dobry początek dnia!

Wartości odżywcze dla 1 porcji

  • Energia 452 kcal
  • Białko 23,6 g
  • Tłuszcze 21,8 g
  • Węglowodany 47,9 g
  • Błonnik pokarmowy 7 g

Składniki

  • 2 szt. Jaja kurze całe (120g)
  • 20 g Mąka pszenna pełnoziarnista
  • 50 g Mleko 2%
  • 5 g Miód pszczeli
  • 200 g Jabłko
  • 15 g Masło orzechowe
  • Cynamon

Przygotowanie:

Jabłko obrać, pokroić w kostkę. Jajka rozrobić z mąką i mlekiem. Masę wylać na patelnię i smażyć do ścięcia. Podawać z pokrojonym jabłkiem, miodem i masłem orzechowym. Całość posypać cynamonem.