Przygotowanie:
Przepis na 2 porcje, każda po około 230 kcal
- 500 ml mleka migdałowego
- 3 płaskie łyżki nasion chia (30 g)
- 3 łyżeczki syropu z agawy (15g)
- 2 gruszki (około 300g)
- świeży imbir (niewielki centymetrowy kawałek)
- cynamon
W naczyniu mieszamy mleko migdałowe, nasiona chia i 2 łyżeczki syropu z agawy, płyn przelewamy do szklanek i odstawiamy do lodówki na przynajmniej 2 godziny. Imbir obieramy i drobno siekamy. Gruszkę obieramy ze skórki, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Pokrojoną gruszkę, imbir i łyżeczkę syropu wrzucamy do rondla, podlewamy odrobiną wody i dusimy około 5 minut, doprawiamy cynamonem. Na puddingu z chia kładziemy warstwę gruszek. Smacznego!