Wartość odżywcza w 1 porcji:
- Energia: 597 kcal
- Białko: 25,2 g
- Tłuszcze: 20,9 g
- Węglowodany: 81,9 g
Składniki na 1 porcję:
- Ryż biały (70 g - 5 łyżek)
- Tofu wędzone (90 g - ½ opakowania)
- Mieszanka chińska mrożona (225 g - ½ opakowania)
- Fasolka szparagowa (100 g - ¾ szklanki)
- Sos sojowy (10 g - 2 łyżeczki)
- Oliwa z oliwek (10g - 1 łyżka)
- Sezam (5 g - 1 łyżeczka)
Przygotowanie:
Na początku należy pokroić tofu w drobną kostkę i podsmażyć na oliwie. Następnie paprykę, cebulę oraz cukinię pokroić w drobną kostkę i dodać na patelnię. Potem dodać szklankę przecieru pomidorowego i przyprawić ulubionymi ziołami (ja użyłam oregano, bazylię oraz rozmaryn). Do przygotowanego sosu dodać mrożony groszek i chwilę pogotować. W międzyczasie należy ugotować makaron zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Kiedy będzie już gotowy, należy wymieszać go z sosem.