Makaron z warzywami i tofu

Idealny obiad dla osób nie mających czasu na gotowanie. Ten posiłek przygotujesz w zaledwie 20 minut. Dzięki dużej ilości warzyw nie odczujemy szybko uczucia głodu.

Wege babka ziemniaczana

Wartość odżywcza w 1 porcji:

  • Energia: 597 kcal
  • Białko: 25,2 g
  • Tłuszcze: 20,9 g
  • Węglowodany: 81,9 g

Składniki na 1 porcję:

  • Ryż biały (70 g - 5 łyżek)
  • Tofu wędzone (90 g - ½ opakowania)
  • Mieszanka chińska mrożona (225 g - ½ opakowania)
  • Fasolka szparagowa (100 g - ¾ szklanki)
  • Sos sojowy (10 g - 2 łyżeczki)
  • Oliwa z oliwek (10g - 1 łyżka)
  • Sezam (5 g - 1 łyżeczka)

Przygotowanie:

Na początku należy pokroić tofu w drobną kostkę i podsmażyć na oliwie. Następnie  paprykę, cebulę oraz cukinię  pokroić w drobną kostkę i dodać na patelnię. Potem dodać szklankę przecieru pomidorowego i przyprawić ulubionymi ziołami (ja użyłam oregano, bazylię oraz rozmaryn). Do przygotowanego sosu dodać mrożony groszek i chwilę pogotować.  W międzyczasie należy ugotować makaron zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Kiedy będzie już gotowy, należy wymieszać go z sosem.