Przygotowanie:
Wartości odżywcze:
- Energia : 681 kcal
- Białka : 14,3 g
- Tłuszcze : 24,8 g
- Węglowodany : 108 g
Składniki:
- bataty 230 g
- komosa ryżowa 40 g
- awokado 80 g
- pomidorki koktajlowe 100 g
- mango 50g
- orzeszki nerkowca 5 g
- sezam czarny i biały 5 g
- olej lniany 5g
Wykonanie:
Komosę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Pół awokado obieramy i układamy na ugotowanej komosie ryżowej. Bataty obieramy, kroimy w słupki i pieczemy w piekarniku na 200 stopni około 15 minut. Roszponkę i szpinak myjemy, dodajemy pokrojone mango, pomidory, pokuszone orzeszki nerkowca, olej lniany i mieszamy. Upieczone bataty układamy na talerzu razem z sałatką i komosą z awokado.