Wartość odżywcza dla 1 porcji:
- Energia: 125 kcal
- Białko: 5 g
- Tłuszcze: 9,28 g
- Błonnik pokarmowy: 9 g
- Węglowodany: 6,26 g
Składniki:
- 6 jajek
- 2 łyżki chrzanu
- 1/2 małej cebulki
- 1 ogórek kiszony
- łyżeczka majonezu
- sól
- pieprz
- płatki migdałów
- łyżeczka posiekanego kopru
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo, przecinamy wzdłuż na połowę, cebulkę siekamy w kostkę razem z ogórkiem, solimy lekko i pieprzymy, dodajemy chrzan oraz majonez i koper, z jajek wyjmujemy żółtko oraz kawałek białka tak aby nie uszkodzić skorupy, rozgniatamy widelcem, dodajemy do farszu, mieszamy, jajka faszerujemy farszem, posypujemy płatkami migdałów i obsmażamy.