Jajka faszerowane – zapiekane z migdałami

Znudziły Ci się jajka sadzone? Nafaszeruj je i zapiecz!

Jajka faszerowane - zapiekane z migdałami

Wartość odżywcza dla 1 porcji:

  • Energia: 125 kcal
  • Białko: 5 g
  • Tłuszcze: 9,28 g
  • Błonnik pokarmowy: 9 g
  • Węglowodany: 6,26 g

Składniki:

  • 6 jajek
  • 2 łyżki chrzanu
  • 1/2 małej cebulki
  • 1 ogórek kiszony
  • łyżeczka majonezu
  • sól
  • pieprz
  • płatki migdałów
  • łyżeczka posiekanego kopru

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo, przecinamy wzdłuż na połowę, cebulkę siekamy w kostkę razem z ogórkiem, solimy lekko i pieprzymy, dodajemy chrzan oraz majonez i koper, z jajek wyjmujemy żółtko oraz kawałek białka tak aby nie uszkodzić skorupy, rozgniatamy widelcem, dodajemy do farszu, mieszamy, jajka faszerujemy farszem, posypujemy płatkami migdałów i obsmażamy.