Jajka faszerowane z pieczarkami

Mójdietetyk

Przygotowanie:

Tradycyjne jaja z pieczarkami to moja ulubiona wersja jaj wielkanocnych. Udało mi się przekonać rodzinę że żeby były smaczne nie trzeba dodawać do nich majonezu, wystarczy spora ilość pieczarek, odrobina cebulki i szczypiorku. Smacznego jajka!

Przepis na 8 porcji, 1 porcja: 70kcal

  • 4 szt. Jaja kurze całe
  • 200 g Pieczarki
  • 100 g Serek Turek Figura
  • 50 g Cebula
  • 1 łyżka Oliwa z oliwek
  • Szczypiorek

Cebulę i pieczarki drobno posiekać. Na oliwie zeszklić cebulę, dodać pieczarki i przesmażyć, po czym zdjąć z patelni i przestudzić. Jaja ugotować na twardo, przekroić na pół i ostrożnie wyjąć żółtka. Pieczarki wymieszać z żółtkami, serkiem, solą, pieprzem i połową posiekanego szczypiorku. Masą napełnić białka i posypać resztą szczypiorku.