
Przygotowanie:
Jajka + awokado = po艂膮czenie idealne! 馃檪 Spr贸bujcie…
Sk艂adniki:
- 80 g Awokado
- 300 g Jaja kurze ca艂e (5 szt.)
- 20 g Jogurt naturalny
- 20 g S艂onecznik nasiona
- Czosnek, kie艂ki
Spos贸b przygotowania:
Jaja ugotowa膰 na twardo, ostudzi膰, obra膰, przekroi膰 na p贸艂, oddzieli膰 bia艂ko od 偶贸艂tka. S艂onecznik podpra偶y膰 na suchej patelni. Awokado, przekroi膰 na p贸艂, wyj膮膰 pestk臋 i obra膰, nast臋pnie ugnie艣膰 z jogurtem, 偶贸艂tkami, przeci艣ni臋tym przez prask臋 czosnkiem, pra偶onym s艂onecznikiem, odrobin膮 soli i pieprzem. Jajka faszerowa膰 past膮 za pomoc膮 szpicy lub 艂y偶eczki. Podawa膰 posypane kie艂kami.
Patrycja Pawlikowska
dietetyk