Jajka faszerowane pastą z awokado

Risotto z grzybami

Przygotowanie:

Jajka + awokado = połączenie idealne! 🙂 Spróbujcie…

Składniki:

  • 80 g Awokado
  • 300 g Jaja kurze całe (5 szt.)
  • 20 g Jogurt naturalny
  • 20 g Słonecznik nasiona
  • Czosnek, kiełki

Sposób przygotowania:


Jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przekroić na pół, oddzielić białko od żółtka. Słonecznik podprażyć na suchej patelni. Awokado, przekroić na pół, wyjąć pestkę i obrać, następnie ugnieść z jogurtem, żółtkami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, prażonym słonecznikiem, odrobiną soli i pieprzem. Jajka faszerować pastą za pomocą szpicy lub łyżeczki. Podawać posypane kiełkami.

Dietetyk_Patrycja Pawlikowska

Patrycja Pawlikowska
dietetyk