Jaglane kokosanki

Ugotowałaś do obiadu za dużo kaszy jaglanej? Zrób z niej ciasta - polecam Ci pyszne kokosanki!

Wartość odżywcza 1 porcji:

  • Energia: 114 kcal
  • Białko: 1,5 g
  • Tłuszcze: 8,7 g
  • Węglowodany: 11,8 g

Składniki na 15 porcji:

  • 200 g wiórków kokosowych
  • 100 g kaszy jaglanej
  • 50 g ksylitolu

Przygotowanie:

Kaszę jaglaną ugotuj w wodzie zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Po ostudzeniu dodaj wiórki kokosowe oraz ksylitol. Następnie zmiksuj całość – pamiętaj jednak, że masa nie musi być jednolita. Ciastka formuj dłońmi, po czym ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Tak przygotowane  ciastka piecz 40 min w temperaturze 170 stopni bez termoobiegu.

Ciastka inspirowane przepisem pochodzącym ze strony www.veganbanda.pl!