Wartość odżywcza w 1 porcji:
- Energia: 367 kcal
- Białko: 11,7 g
- Tłuszcze: 28,1 g
- Węglowodany: 22 g
Składniki na 1 porcję:
- Szpinak (50 g - 1 garście)
- Pomidorki koktajlowe (120 g - 6 sztuk)
- Ogórek (100 g - ½ sztuki)
- Papryka czerwona (100 g - ½ sztuki)
- Oliwki czarne marynowane (50 g -6 sztuk)
- Oliwa z oliwek (10g - 1 łyżka)
- Ser feta (30 g - 3 plastry)
- Słonecznik, nasiona (5 g - 1 łyżeczka)
- Siemię lniane (5 g - 1 łyżeczka)
Przygotowanie:
Warzywa pokroić w kostkę, pomidorki i oliwki na połówki. Wymieszać ze świeżym szpinakiem, dodać pokrojoną w kostkę fetę. Całość posypać nasionami słonecznika i siemieniem lnianym. Na koniec sałatkę skropić oliwą z oliwek.