Wartość odżywcza w 1 porcji:
- Energia: 598 kcal
- Białko: 26 g
- Tłuszcze: 27 g
- Węglowodany: 63 g
Składniki na 1 porcję:
- Kluseczki gnocchi (125g - ½ opakowania)
- Ser feta (135g - ½ opakowania)
- Pomidorki koktajlowe (250g - 2 ½ garści)
- Czosnek (5g - 1 ząbek)
- Oliwa z oliwek (10g - 2 łyżeczki)
- Papryczka chili (5g - ¼ sztuki)
- Bazylia świeża (3g - 1 garść)
Przygotowanie:
Całą kostkę fety, pomidorki koktajlowe i czosnek przełożyć do naczynia żaroodpornego. Polać oliwą i dodać pół drobno pokrojonej papryczki chili. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15-20 minut. W międzyczasie kluseczki ugotować w lekko osolonej wodzie. Sos wymieszać i rozgnieść pomidorki. Wymieszać sos z kluseczkami. Podawać ze świeżą bazylią.