Wartość odżywcza w 1 porcji:
- Energia: 450 kcal
- Białko: 14,6 g
- Tłuszcze: 21 g
- Węglowodany: 54 g
Składniki:
- 50 g Makaron pełnoziarnisty najlepiej spaghetti
- 60 g Ciecierzyca w słoiku
- 10 g Oliwa z oliwek
- 20 g Suszone pomidory bez oleju
- 30 g Cebula
- 20 g Koncentrat pomidorowy 30%
- 10 g Ser tarty parmezan
- 1 ząbek czosnku, zioła prowansalskie, szczypta soli
Przygotowanie:
Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, ciecierzycę odsączyć, suszone pomidory pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić suchy makaron, cebulę, czosnek, pomidory suszone, wlać pół ¾ szklanki wody, przyprawić szczyptą soli, pieprzem i ziołami, patelnię przykryć, całość gotować około 10 minut, od czasu do czasu zamieszać. Następnie dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać i gotowe!