Domowe monte

Wypróbuj przepis na domowe Monte - sprawdź czy smakuje jak oryginalny deser!

Domowe monte

Wartość odżywcza 1 porcji:

  • Energia: 340 kcal
  • Białko: 12 g
  • Tłuszcze: 14 g
  • Węglowodany: 41 g

Składniki na 2 porcje:

  • 1.5 szklanki płatków jaglanych
  • 3 szklanki mleka migdałowego lub krowiego
  • 3 łyżeczki ksylitolu lub miodu
  • 30 g orzechów laskowych
  • 2 łyżki kakao

Przygotowanie:

Płatki jaglane zagotować na mleku, następnie zmiksować na gładką masę z orzechami i słodzidłem, podzielić na 2 części, z których jedną wymieszać z kakao. Deser układać w pucharku warstwami – najpierw ciemna warstwa, później jasna, następnie posypać wierzch orzechami.