
Wartość odżywcza w 1 porcji:
- Energia: 641 kcal
- Białko: 37,7 g
- Tłuszcze: 33,9 g
- Węglowodany: 47,1 g
Składniki na 1 porcję:
- Jaja kurze całe (60g - 1 sztuki)
- Ser twarogowy chudy (100 g - ½ sztuki)
- Płatki owsiane (20g - 2 łyżki)
- Napój migdałowy (50g - ½ szklanki)
- Kakao (5 g - 1 łyżeczka)
- Owoce leśne mrożone (100g - 1 szklanka)
- Masło orzechowe (20 g - 2 łyżeczki)
- Miód pszczeli (10 g - 2 łyżeczki)
- Borówki (50 g - 1 garść)
- Wiórki kokosowe (5 g - 1 łyżeczka)
- Oliwa z oliwek (10 g - 1 łyżka)
Przygotowanie:
Do blendera dodajemy jajko, płatki owsiane, 50 g twarogu, 80 g napoju migdałowego, kakao, 5 g miodu oraz pół łyżeczki proszku do pieczenia. Następnie masę przelewamy na rozgrzaną oliwę i smażymy omlet z dwóch stron. W między czasie pozostałą część twarogu łączmy z 10 g napoju migdałowego oraz 5 gramami miodu. Kiedy omlet będzie gotowy, połowę smarujemy przygotowanym twarogiem, na drugą stronę wykładamy wcześniej rozmrożone owoce. Całość składamy na pół, układamy borówki, polewamy masłem orzechowym i na koniec posypujemy omlet wiórkami kokosowymi.