Czekoladowe ciasteczka a’la jeżyki

Uwielbiasz jeżyki? Zrób je w domu!

Czekoladowe ciasteczka a’la jeżyki

Wartość odżywcza w 1 porcji:

  • Energia: 100 kcal
  • Białko: 2 g
  • Tłuszcze: 4,4 g
  • Węglowodany: 15 g

Składniki na 10 porcji:

  • 100 g Gorzka czekolada
  • 60 g Płatki kukurydziane
  • 20 g Płatki migdałowe
  • 50 g Suszona żurawina
  • 50 g Suszone morele
  • 30 g Orzechy: włoskie/laskowe/nerkowca

Przygotowanie:

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Morele pokroić w drobną kostkę, orzechy posiekać.

Następnie wszystkie składniki wymieszać z rozpuszczoną czekoladą i nakładać łyżką na papier do pieczenia ułożony na talerzu lub desce do krojenia. Gotowe ciastka włożyć na około 2h do zamrażarki. Po tym czasie ciasta będą gotowe.