Czekoladowe ciasteczka a’la jeżyki

Autor: Patrycja Kulczycka

Uwielbiasz jeżyki? Zrób je w domu!

 

Wartość odżywcza w 1 porcji:

  • Energia:

    100 kcal

  • Białko:

    2 g

  • Tłuszcze:

    4,4 g

  • Węglowodany:

    15 g

 

Składniki na 10 porcji:

  • 100 g Gorzka czekolada
  • 60 g Płatki kukurydziane
  • 20 g Płatki migdałowe
  • 50 g Suszona żurawina
  • 50 g Suszone morele
  • 30 g Orzechy: włoskie/laskowe/nerkowca

 

Przygotowanie:

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Morele pokroić w drobną kostkę, orzechy posiekać.

Następnie wszystkie składniki wymieszać z rozpuszczoną czekoladą i nakładać łyżką na papier do pieczenia ułożony na talerzu lub desce do krojenia. Gotowe ciastka włożyć na około 2h do zamrażarki. Po tym czasie ciasta będą gotowe.

 

Powrót Powrót