Wartość odżywcza w 1 porcji:
- Energia: 100 kcal
- Białko: 2 g
- Tłuszcze: 4,4 g
- Węglowodany: 15 g
Składniki na 10 porcji:
- 100 g Gorzka czekolada
- 60 g Płatki kukurydziane
- 20 g Płatki migdałowe
- 50 g Suszona żurawina
- 50 g Suszone morele
- 30 g Orzechy: włoskie/laskowe/nerkowca
Przygotowanie:
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Morele pokroić w drobną kostkę, orzechy posiekać.
Następnie wszystkie składniki wymieszać z rozpuszczoną czekoladą i nakładać łyżką na papier do pieczenia ułożony na talerzu lub desce do krojenia. Gotowe ciastka włożyć na około 2h do zamrażarki. Po tym czasie ciasta będą gotowe.