Czekoladowa jaglanka

Propozycja na szybkie i sycące śniadanie. Idealnie sprawdzi się przed pracą lub przed wyjściem do szkoły.

dietetyka

Wartość odżywcza w 1 porcji:

  • Energia: 499 kcal
  • Białko: 24,3 g
  • Tłuszcze: 11 g
  • Węglowodany: 83,3 g

Składniki na 1 porcję:

  • Napój migdałowy (200 g - 1 szklanka)
  • Płatki jaglane (30 g - 3 łyżki)
  • Skyr naturalny (150 g - 1 opakowanie)
  • Kakao (5 g - 1 łyżeczka)
  • Granola czekoladowa Sante (10 g - 1 łyżka)
  • Banan (120 g - 1 sztuka)
  • Mak niebieski (5 g - 1 łyżeczka)

Przygotowanie:

Płatki zalewamy napojem migdałowym i gotujemy przez 2-3 minuty. Następnie dodajemy kakao i skyr, całość dokładnie mieszamy. Gotową jaglankę przekładamy do miseczki, układamy banany, maliny, odrobinę czekoladowej granoli i maku.