Ciasteczka kokosowe

Autor: Elżbieta Bujak

Pyszne domowe ciasteczka kokosowe

 

Wartości odżywcze w 1 ciastku

  • Energia

    27 kcal

  • Białko

    0,9 g

  • Tłuszcz

    2,4 g

  • Węglowodany

    6,6 g

 

Składniki na 12 ciastek

  • 2 białka jaja kurzego
  • 1/3 szklanki erytrolu
  • 1/2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 7 łyżek wiórek kokosowych

 

Przygotowanie:

Białka jaja ubić z erytrolem i cukrem waniliowym. Gdy piana będzie sztywna dodać wiórki kokosowe i całość wymieszać. Rozłożyć pianę na kształt ciasteczek na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 35 minut w nagrzanym do 160 stopni piekarniku.

 

Powrót Powrót