Wartość odżywcza w 1 porcji:
- Energia: 553 kcal
- Białko: 18 g
- Tłuszcze: 31 g
- Węglowodany: 53 g
Składniki na 2 porcję:
- Burrata 1 opakowanie
- Pomidory 2 szt. 350 g
- Oliwa z oliwek 1,5 łyżki
- Listki bazylii
- Półbagietka pełnoziarnista 140g
- Nasiona słonecznika 1 łyżka 10g
- Czosnek 4 ząbki
- Ulubione przyprawy
Przygotowanie:
Pomidory pokrój w kosteczkę, czosnek obierz, pokrój. Przełóż do naczynia żaroodpornego, posyp
nasionami słonecznika, polej oliwą z oliwek dopraw ulubionymi przyprawami,wymieszaj włóż do
nagrzanego piekarnika i piecz do uzyskania miękkości produktów. Półbagietkę pokój na kromeczki
możesz skropić je delikatnie oliwą i podgrzać na patelni w celu uzyskania a’la grzanek. Burratę rozduś
na talerzu połóż na nią upieczone pomidorki, posyp listkami bazylii.