Brownie z wiśniami

Autor: Ewa Czarniak

Brownie z wiśniami – pyszne, mokre i z dodatkiem zdrowych owoców!

 

Wartość odżywcza w 1 porcji:

  • Energia:

    262,6 kcal

  • Białko:

    3,15 g

  • Tłuszcze:

    16,68 g

  • Węglowodany:

    33,04 g

 

Składniki na 15 porcji:

  • 200 g Masło
  • 200 g Czekolada gorzka
  • 180 g Jaja kurze całe
  • 250 g Ksylitol
  • 100 g Mąka pszenna pełnoziarnista
  • 50 g Mąka pszenna
  • 200 g Wiśnie bez pestek
  • Sól – szczypta

 

Przygotowanie:

Masło i czekoladę roztopić razem w rondelku na małym ogniu. Ostudzić. Dobrze wymieszać. Jaja ubić z
ksylitolem. Do masy jajecznej dodać masę czekoladową stale miksując. Dodać mąki i sól i wymieszać na
gładką masę. Przełożyć do foremki 20 cm x 22 xm wyłożej papierem do pieczenia. Ułożyć wiśnie, lekko
je wciskając. Piec w 170 stopniach ok. 40 minut.

 

Powrót Powrót