
Brownie z wiśniami – pyszne, mokre i z dodatkiem zdrowych owoców!
Wartość odżywcza w 1 porcji:
- Energia:
262,6 kcal
- Białko:
3,15 g
- Tłuszcze:
16,68 g
- Węglowodany:
33,04 g
Składniki na 15 porcji:
- 200 g Masło
- 200 g Czekolada gorzka
- 180 g Jaja kurze całe
- 250 g Ksylitol
- 100 g Mąka pszenna pełnoziarnista
- 50 g Mąka pszenna
- 200 g Wiśnie bez pestek
- Sól – szczypta
Przygotowanie:
Masło i czekoladę roztopić razem w rondelku na małym ogniu. Ostudzić. Dobrze wymieszać. Jaja ubić z
ksylitolem. Do masy jajecznej dodać masę czekoladową stale miksując. Dodać mąki i sól i wymieszać na
gładką masę. Przełożyć do foremki 20 cm x 22 xm wyłożej papierem do pieczenia. Ułożyć wiśnie, lekko
je wciskając. Piec w 170 stopniach ok. 40 minut.