Brownie z czerwonej fasoli

Brownie z czerwonej fasoli

Przygotowanie:

To ciasto nieustannie nas zachwyca! Zdrowsza wersja ciasta o intensywnym czekoladowym smaku, które musicie spróbować!



Wartość odżywcza jednej porcji:

  • Energia 111 kcal
  • Białko 3,5 g
  • Tłuszcze 4,4 g
  • Węglowodany 12,9 g
  • Błonnik 2,2 g

Składniki:

  • 240 g fasola czerwona (z puszki 400g)
  • 120 g banan (1 sztuka)
  • 120 g jaja (2 sztuki)
  • 50 g żurawina suszona (4 łyżki)
  • 20 g kakao (2 łyżki)
  • 10 g olej kokosowy (1 łyżka)
  • 5 g proszek do pieczenia (1 łyżeczka)
  • 50 g czekolada gorzka
  • 10 g cynamon (1 łyżka)

Przygotowanie: Fasolę przepłukać na sicie dużą ilością wody i wrzucić do blendera.
Dodać dwa jajka, banana, kakao, rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę, proszek do pieczenia, cynamon i łyżkę oleju. Wszystko zmiksować. Do utworzonej masy dodać suszoną żurawinę i wymieszać. Całość przelać do formy wyłożonej sreberkiem i piec w 180 stopniach przez 45 minut.



Brownie z fasoli



Natalia Pietrzak - Okrągłe


Natalia Pietrzak
dietetyk