Jestem absolwentką kierunku dietetyka na Uniwersytecie Medycznym im. K. Marcinkowskiego w Poznaniu. Ukończyłam także studia podyplomowe na kierunku przygotowanie pedagogiczne w zawodach medycznych oraz na kierunku zarządzanie jakością i bezpieczeństwem żywności.
Do zgłębiania tajników zasad właściwego odżywiania się, zainspirowała mnie myśl Hipokratesa: „Twoje pożywienie powinno być lekarstwem, a Twoje lekarstwo powinno być pożywieniem”. Uważam, że odpowiednia kuracja żywieniowa jest w stanie nie tylko pozytywnie wpłynąć na wygląd i samopoczucie, ale również znacząco poprawić stan zdrowia.
Zdobytą wiedzę miałam okazję wykorzystać i pogłębiać pracując w klinikach uzdrowiskowych zarówno w Polsce, jak i w Niemczech. Ważnym dla mnie doświadczeniem była praca w szpitalu, gdzie moimi podopiecznymi byli pacjenci cierpiący m.in. z powodu chorób układu kostno-stawowego, chorób dietozależnych oraz neurologicznych. Szczególnie bliska jest mi tematyka żywienia w profilaktyce chorób układu krążenia oraz żywienie w chorobach neurodegeneracyjnych.
W pracy kładę nacisk na indywidualne i holistyczne podejście do klientów, uwzględniając wszystkie ich potrzeby. Lubię dzielić się wiedzą, którą chętnie poszerzam. Ogromną satysfakcję czerpię z każdego sukcesu moich podopiecznych, który zbliża ich do osiągnięcia zamierzonego celu.
W wolnych chwilach ćwiczę umysł rozwiązując zadania szaradziarskie oraz aktywnie spędzam czas, ćwicząc na siłowni, jeżdżąc na rowerze oraz podróżując. Ponieważ uwielbiam przygotowywać desery i wypieki, często eksperymentuję, by stworzyć zdrową wersję tradycyjnych słodkości.
Cennik wizyt pokaż