Zupa meksykańska

Autor: mojdietetyk

Szybka i sycąca zupa rodem z odległego Meksyku!

 

Wartość odżywcza w 1 porcji:

  • Energia:

    397 kcal

  • Białko:

    30,9 g

  • Tłuszcze:

    7,3 g

  • Węglowodany:

    56,7 g

 

Składniki na 2 porcje:

  • mięso z piersi indyka, mielone – 200g
  • kukurydza i fasola w puszce – 160g
  • passata pomidorowa – 250g
  • cebula – 100g
  • olej rzepakowy – 5g
  • 2 kromki chleba pełnoziarnistego – 70g
  • bazylia
  • oregano
  • przyprawa do kuchni meksykańskiej
  • papryka ostra

 

Przygotowanie:

Cebulę posiekać i zeszklić w garnku na oleju. Po kilku minutach dodać mięso, przyprawić. Kiedy mięso będzie gotowe wlać kukurydzę i fasolę razem z zalewą, passatę oraz ok 100-150ml wody, przyprawić. Gotować ok 5 min. Podawać z pieczywem.

 

Powrót Powrót