Wytrawny omlet z szynką szwarcwaldzką i pomidorkami

Autor: Aleksandra Pasich

Sycący omlet w wersji na słono to idealny pomysł na śniadanie!

 

Wartości odżywcze dla 1 porcji:

  • Energia:

    454 kcal

  • Białko:

    34,6 g

  • Tłuszcze:

    29,1 g

  • Węglowodany:

    13,5 g

  • Błonnik pokarmowy:

    1,1 g

 

Przepis na 1 porcję:

  • 2 szt. Jaja kurze całe (120g)
  • 10 g Mąka pszenna pełnoziarnista
  • 50 g Mleko 2%
  • 30 g Szynka szwarcwaldzka
  • 30 g Ser żółty
  • 5 g Olej rzepakowy
  • 100 g Pomidorki koktajlowe
  • Sól, pieprz, oregano

 

Przygotowanie:

Jajka rozrobić z mąką i mlekiem. Doprawić do smaku odrobiną soli, pieprzu i oregano. Masę wylać na patelnię i smażyć do ścięcia. Podawać z porwaną szynką, serem pokrojonym w paski i przekrojonymi na pół pomidorkami.

 

Powrót Powrót