
Sycący omlet w wersji na słono to idealny pomysł na śniadanie!
Wartości odżywcze dla 1 porcji:
- Energia:
454 kcal
- Białko:
34,6 g
- Tłuszcze:
29,1 g
- Węglowodany:
13,5 g
- Błonnik pokarmowy:
1,1 g
Przepis na 1 porcję:
- 2 szt. Jaja kurze całe (120g)
- 10 g Mąka pszenna pełnoziarnista
- 50 g Mleko 2%
- 30 g Szynka szwarcwaldzka
- 30 g Ser żółty
- 5 g Olej rzepakowy
- 100 g Pomidorki koktajlowe
- Sól, pieprz, oregano
Przygotowanie:
Jajka rozrobić z mąką i mlekiem. Doprawić do smaku odrobiną soli, pieprzu i oregano. Masę wylać na patelnię i smażyć do ścięcia. Podawać z porwaną szynką, serem pokrojonym w paski i przekrojonymi na pół pomidorkami.