
Nie ma nic lepszego i zdrowszego od domowego deseru z płatkami zbożowymi, z porcją owoców i jogurtem naturalnym. Taki posiłek jest pyszny, wygląda pięknie. Świetnie sprawdzi się jako I śniadanie, a przygotowany w słoiku możesz zabrać na drugie śniadanie do pracy.
Wartość odżywcza dla 1 porcji:
- Energia:
302 kcal
- Białko:
11,9 g
- Tłuszcze:
7,36 g
- Węglowodany:
47 g
Składniki na 1 porcję:
- Musli z owocami suszonymi 40g
- Truskawka 150 g
- Płatki migdałowe 5 g
- Jogurt naturalny 2% tł. 150 g
Przygotowanie:
Truskawki myjemy i oczyszczamy z szypułek. Kilka owoców (3-4 sztuki) zostawiany w celu ułożenia ich na wierzchu deseru, z reszty przygotowujemy mus – do wyższego naczynia wkładamy pokrojone truskawki i blendujemy. Następnie do szklanek bądź pucharków wsypujemy musli, zalewamy sporą ilością jogurtu naturalnego. Na jogurt wylewamy mus truskawkowy. Następnie jeszcze raz posypujemy porcją musli, układamy owoce, posypujemy płatkami migdałowymi.